Eveniment

Global Finance are pentru investitii 10 mil. euro

08.03.2004, 00:00 11

Compania elena de investitii Global Finance are programate pentru acest an investitii de circa 10 milioane de euro destinate sectorului de servicii si celui de retail din Romania, a declarat Aurelian Trifa, director de investitii al companiei.
Plasamentele vor fi realizate prin intermediul fondului Global Growth Fund, infiintat in luna iunie a anului trecut, cu o capitalizare de 20 de milioane de euro, impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).
Fondul de investitii - destinat Romaniei si Bulgariei - are o durata de zece ani si nu a achizitionat pina in prezent nici o participatie pe piata romaneasca, vizind insa firmele mici si mijlocii.
Potrivit datelor furnizate de BERD la data lansarii Global Growth Fund, investitiile de capital pe care acesta le va realiza vor avea o valoare medie de 800.000 de euro.
Infiintata in anul 1991, Global Finance administreaza investitii de peste 500 milioane de euro in Grecia, Bulgaria, Romania si Serbia. Compania mai este prezenta in Romania prin intermediul a doua fonduri - EuroMerchant Balkan Fund (total investit) si Black Sea Fund.
Participatiile sale includ pachete de actiuni la producatorul de inchetata Delta, cel de croissante Chipita, cel de medicamente Sicomed, la producatorul de mobilier Neoset, la operatorul de telefonie mobila Orange, precum si la societatea de panificatie Titan/Moara Loulis.
EuroMerchant Balkan Fund a avut o capitalizare de 28 milioane dolari si a fost investit in totalitate, in vreme ce Black Sea Fund, creat in 1998, are o capitalizare de 100 milioane dolari, iar in Romania a plasat peste 35 milioane dolari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO