Eveniment

GlaxoSmithKline are probleme cu terenul la Brasov

07.04.2004, 00:00 27



Producatorul de medicamente Europharm Brasov, aflat in proprietatea GlaxoSmithKline (GSK), al doilea grup farmaceutic la nivel mondial, are probleme cu terenul pe care se afla fabrica. Administratia brasoveana a restituit, in baza legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile si terenuri preluate in mod abuziv, terenul pe care este amplasata investitia GSK, fostului propietar, care a cerut companiei o chirie mult mai mare decat cea pe care o platea autoritatilor locale. In aceste conditii, GSK a intentat o actiune in justitie impotriva Primariei Brasov si a noului proprietar pentru clarificarea situatiei juridice a terenului.



"Suntem in acest moment implicati intr-un proces menit sa clarifice situatia terenului pe care este construita fabrica Europharm. Avem deplina incredere ca reprezentantii justitiei romane vor analiza situatia si vor aduce lumina necesara in aceasta cauza. Suntem convinsi ca viitoarele conditii vor continua sa garanteze prezenta noastra strategica in Brasov", a declarat Roberto Musneci, presedinte Europharm.



La randul lor, reprezentantii autoritatii locale sustin ca legea a fost respectata cu strictete. "Europharm-ul are numai constructia. Terenul a apartinut statului roman. Fabrica a platit numai chirie. Acest lucru nu ne impiedica, din punct de vedere legal, sa dispunem de acel teren", a spus Nicolae Paraschiv, secretar in Primaria Brasov, cel care a avizat hotararea de restituire a terenului catre vechiul proprietar.



Fabrica noua de la Brasov a fost inaugurata in iunie 2002, in urma unei investitii de aproape 13 milioane de dolari. De atunci, GlaxoSmithKline a mai investit aici aproximativ 2,5 milioane de dolari in echipamente noi, modernizarea birourilor si noi linii de productie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO