Eveniment

Gigi Becali, blocat 45 de minute într-o clădire de lângă Stadionul Dinamo. "M-au blocat de oftică. I-am ciuruit. I-am năucit. Asta înseamnă o echipă mare, Steluţa"

no title

Foto: Vlad Constantinescu

Autor: Gândul

06.12.2011, 10:58 355

Finanţatorul stelist Gigi Becali a rămas blocat circa 45 de minute în clădirea din care a urmărit derbiul cu Dinamo, aflată în apropierea arenei rivalilor, unde acţionarul dinamovist Cristi Borcea a amenajat o lojă pentru a viziona meciurile echipei sale, când aceasta evoluează cu porţile închise.

Becali a putut să părăsească imobilul numai după ce a sosit o persoană de la întreţinerea ascensoarelor, care a remediat defecţiunea.

"Am rămas blocat acolo, nu mai mergea liftul. M-au blocat în lojă de oftică că i-am ciuruit. Pisica a început să miorlăie şi s-a pisicăit. Nu megea telefonul acolo, dar îl sun acum (n.r. - pe Borcea). Am convenţie cu el să răspundă după meci. Ce să-i spun? Miau, miau, miau. De ce să-mi pară rău de el. Zicea că-mi dă trei, că el o să fie naşul. «Ţi-am dat eu acum, ţaca, ţaca, la bibilică». Şi luăm şi campionatul", a spus Becali la ieşirea din clădire.

Echipa Steaua Bucureşti a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 3-1 (1-1), formaţia Dinamo Bucureşti, aceasta fiind prima înfrângere a "alb-roşiilor" pe teren propriu în actualul sezon şi a doua în primele 16 etape ale campionatului.

"I-am năucit. Asta înseamnă o echipă mare, Steluţa"

Gigi Becali şi-a lăudat, luni, echipa după victoria repurtată pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, în derbiul cu Dinamo, scor 3-1, afirmând că elevii antrenaţi de Ilie Stan şi-au năucit adversarii.

"Miau, miau, miau! I-am năucit! Echipele cărora le e frică, când au 2-1 se retrag. Echipele mari când au 2-1 marchează al treilea gol, pasează, te năucesc. Asta înseamnă o echipă mare, Steluţa. Felicitări Ilie! Eu nu mergeam pe mâna lui Nikolici, dar a dat o pasă de gol, a jucat foarte bine. Eu credeam că greşeşte cu Nikolici. Dar «a greşit» pe mâna lui, înseamnă că e deştept (n.r - Ilie Stan). I-am bătut ca hingherii pe câinii vagabonzi. Din câini au devenit miau, miau, pisicuţe. O să vedeţi, toată săptămâna voi vorbi de victoria asta. Dacă Steaua ia campionatul va fi o revoluţie, o sărbătoare în toată ţara", a spus Becali la DigiSport.

Gigi Becali i-a remarcat pe Rusescu, autorul a două goluri în meciul de luni, pe Tănase şi pe Brandan, dar şi arbitrajul imparţial al lui Cristian Balaj. El a spus că echipa sa a dat dovadă de stăpânire de sine, prin faptul că ştiut să controleze jocul atunci când a preluat avantajul pe tabelă.

"Mi-a plăcut cel mai mult stăpânirea de sine de care a dat dovada Steaua. O echipă care nu bubuie mingea când are 2-1, care pasează şi domină jocul, asta înseamnă stăpânire de sine. Stăpânire de sine au numai jucătorii de valoare, care au încredere în ei. Numărul 1 peste toţi e Rusescu. Primul şi al doilea gol sunt invenţii. Brandan Tănase... Pe locul 2 e toată echipă. Am vrut să plec la 1-0 că am zis că nu e 11 metri. Dar a dat imediat gol Rusescu. Mi s-a părut fault la Iliev. Dar l-am iertat pe Balaj că ne-a dat faulturi pe 16 metri. Balaj a arbitrat impecabil. L-am sunat pe Porumboiu şi el mi-a zis că nu poate să spună că nu a fost 11 metri, că l-a atins mingea în mână. Mi-a zis că ar fi 11 metri", a spus finanţatorul stelist.

Becali s-a declarat surprins de cât de clar a câştigat Steaua derbiul cu marea rivală: "Eu nu mă aşteptam să-i batem în stilul ăsta, aşa fără emoţii, nu mă aşteptam. Mă aşteptam să facem egal sau să-i batem, dar nu în stilul ăsta."

Patronul Stelei a mai spus că are o înţelegere cu omologul său de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu, prin care gruparea care stă mai bine în clasament din cele două cedează celeilalte trei jucători, precizând că el îi doreşte de la echipa moldoveană pe Wesley, Sânmărtean şi Milanov. "În iarnă aduc trei jucători. Ori îi dau eu lui Porumboiu, ori îmi dă el. Depinde cum stăm în clasament. Wesley şi Sânmărtean şi Milanov. Porumboiu să-şi aleagă", a afirmat Becali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO