Eveniment

Gigantul AstraZeneca se pregăteşte să preia grupul american de biotehnologie Alexion, într-o tranzacţie de 39 miliarde de dolari, cea mai mare de la începutul pandemiei

Gigantul AstraZeneca se pregăteşte să preia grupul...
12.12.2020, 19:57 802

Producătorul de medicamente AstraZeneca a fost de acord să cumpere grupul american de biotehnologie Alexion, într-o tranzacţie de 39 miliarde de dolari, marcând cel mai deal încheiat de o companie din pharma de la începutul pandemiei Covid-19, scrie FT. 

Prin preluarea Alexion, AstraZeneca îşi propune să investească puternic în imunologie, prin aducerea unei serii de medicamente experimentale care vizează bolile rare pe măsură ce se concurează la dezvoltarea unui vaccin coronavirus.

Pentru Alexion, tranzacţia vine ca urmare a presiunilor exercitate de fondul de hedging activist Elliott Management, care în luna mai a cerut vânzarea companiei, invocând greşeli ale conducerii.

Tranzacţia anunţată sâmbătă vine după luni de speculaţii că directorul executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot, a căutat o achiziţie importantă, încercând să profite de preţul crescut al acţiunilor. AstraZeneca este una dintre cele mai valoroase companii listate pe FTSE 100.

Tranzacţia evaluează Alexion la 175 dolari pe acţiune, o primă de 45% faţă de preţul de închidere de vineri. Acţionarii Alexion vor deţine aproximativ 15% din compania combinată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO