Caută doar în titlu
Eveniment

GHIDUL pentru Black Friday: Cum trebuie să vă pregătiţi pentru perioada reducerilor masive de Black Friday

În 2016, vânzările online de Black Friday au depăşit 120 de milioane de euro, România fiind a doua ţară din lume cu cea mai mare creştere a comerţului online (38%), anunţă Asociaţia Română a Magazinelor Online, care a lansat ghidul pentru Black Friday 2017.

Black Friday se va desfaşura pe 17 noiembrie în mediul online, precizează asociaţia într-un comunicat.

Ghidul pentru Black Friday este adresat retailerilor, dar şi clienţilor şi cuprinde informaţii pentru fiecare stadiu al procesului de cumpărare, de la faza de prospecţie, planificare şi derulare a achiziţiilor în cazul clienţilor, la organizarea cataloagelor de produse, a stocurilor, plăţilor şi livrărilor, dar şi a procesului post-vânzare.

”Vorbim de câteva mii de magazine online angrenate în fenomenul Black Friday, milioane de produse cu preţ redus, mii de angajaţi implicaţi, de la faza de planificare la cea de execuţie, deci un efort logistic considerabil concentrat într-o singură zi. Totodată, având în vedere creşterile înregistrate de Black Friday în fiecare an, atât din perspectiva numărului cumpărătorilor, cât şi a valorii vânzărilor, considerăm esenţial să asigurăm o bună informare a retailerilor relativ la provocarea organizării evenimentului de shopping astfel încât să ofere cu fiecare an o experienţă cât mai bună clienţilor”, a declarat Florinel Chiş, director executiv al Asociaţiei Române a Magazinelor Online.

Anul trecut, vânzările de Black Friday au depăşit 120 de milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de 2015 şi cu 60% mai mari faţă de 2014.

”Comerţul online în România are un potenţial foarte bun de creştere aşa cum o arată şi cifrele post-Black Friday. Explicaţia e simplă - clienţii au acces la o gamă vastă de produse, pot face comparaţie de preţuri, este aşadar un canal perfect transparent, beneficiază de servicii cu valoare adăugată şi, în plus, economisesc timp şi bani. Pentru magazine, avantajele sunt legate de investiţia iniţială minimă în deschiderea magazinului, costurile reduse de operare şi accesul la un număr mult mai mare de clienţi”, a mai adăugat Florinel Chiş.

Anul trecut comerţul online din România a avut un avans de 38% la o valoare de 2,05 miliarde de euro, conform raportului european privind comerţul electronic realizat de Global Ecommerce Association. România s-a clasat astfel pe primul loc în Europa după rata de creştere şi pe locul doi la nivel global, după Australia, care a înregistrat un avans de 40%.

Pentru anul în curs, ARMO estimează o valoare a retailului online autohton de peste 2,5 miliarde de euro şi un potenţial de dublare a acestei valori până în 2020.

Printre magazinele membre ARMO se numără AVStore, F64, Elefant, FashionUp, evoMAG, SevenSins.ro, eMAG, PC Garage, Romstal.

 
 

Etichete: COMERŢ ONLINE,GHID,

Monitorul Partidelor Replica lui Cîţu pentru Orban
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.