Eveniment

Gheorghe Hagi, după ”minunea” România U21-Anglia U21 4-2: Au muncit foarte bine, au calitate individuală. Jocul de echipă, sacrificiu. E destinul lor, să dea Domnul să le meargă mai bine ca nouă

Gheorghe Hagi, după ”minunea” România U21-Anglia...

Autor: Alexandru Stanila

21.06.2019, 22:42 2130

România U21 a învins, la Cesena, 4-2, selecţionata Angliei, în etapa a doua a grupei C de la EURO 2019. Elevii lui Mirel Rădoi s-au impus şi în prima etapă, 4-1 cu Croaţia, şi sunt pe primul loc în clasament, cu şase puncte. La final, Gheorghe Hagi a tras concluziile.

Hagi a lăudat prestaţiile jucătorilor lui Mirel Rădoi şi speră ca actuala naţională U21 să depăşească în viitorul apropiat performanţele "Generaţiei de Aur" din care a făcut parte şi alături de care a ajuns până în sferturile de finală la Campionatul Mondial din 1994.

"Au muncit foarte bine, au calitate individuală. Jocul de echipă, sacrificiu. E destinul lor, să dea Domnul să le meargă mai bine ca nouă. Echipa câştiga trofee, jucătorii fac diferenţa. Îşi fac un drum în viaţă, încep toţi românii să-i respecte.

Rămân aici să mai analizez meciurile. Văd că nu e mare diferenţă între jucătorii englezi şi cei români. Nimic nu e mult pentru ei. Să se odihnească, să poată face mai multe. Noi am avut ghinion, generaţia noastră (n.red. - Generaţia de Aur), dar ei pot face mai mult. Atunci a fost şi ghinion, aşa a fost destinul, dar am lăsat loc de 'bună ziua', că dacă ieşeam noi campioni, nu mai era loc, dar aşa pot ei să ne depăşească", a spus Gică Hagi la Digi Sport.

Hagi a continuat: "Radu a scos o minge fabuloasă, a venit calitatea lui Coman, de care eram convins şi s-a convins şi patronul Stelei. Cred că suntem calificaţi! Ei să meargă la victorie, Mirel se va gândi la strategie. Să aibă putere, să-şi folosească mintea. Dă echipei siguranţei, le transmite linişte şi putere, Mirel. E foarte important pentru o echipă tânără. Aurul României sunt jucătorii tineri, eu am înţeles asta, mi-a zis cineva şi asta fac!".

Clasamentul grupei C:

1. România U21 - 6p
2. Franţa U21 - 3p
3. Anglia U21 - 0p
4. Croaţia U21 - 0p

Au mai rămas de disputat:

Franţa - Croaţia - 21 iunie, ora 22:00
România - Franţa - 24 iunie, ora 22:00
Anglia - Croaţia - 24 iunie, ora 22:00

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO