Eveniment

Gheorghe Hagi, după eliminarea naţionalei de tineret de la Campionatul European: Această generaţie ne-a depăşit pe noi. Noi nu am jucat niciodată o semifinală

Gheorghe Hagi, după eliminarea naţionalei de tineret de...

Autor: Alexandru Stanila

27.06.2019, 21:37 903

Marele fost jucător Gheorghe Hagi a transmis, joi seară, după eliminarea naţionalei de tineret de la Campionatul European, un mesaj de susţinere pentru fotbalişti, spunând că aceştia trebuie să fie mândri de ce au realizat şi că au depăşit oricum Generaţia de Aur. 

"Felicitări din toată inima pentru ei, pentru toţi, ne-au scos în stradă, ne dau speranţe în continuare şi au tot viitorul în faţă, sperăm ca ei să-şi construiască o carieră frumoasă şi binenţeles la echipele naţionale să joace pentru România în continuare la nivel înalt. Din păcate, în repriza a doua puteam mai mult, dar asta e. Trebuie să îi felicităm, să le dăm curaj, nu uitaţi că sunt băieţi tineri şi au nevoie de încredere să facă performanţă la nivelul cel mai mare. Noi, care am trăit genul ăsta de meciuri, ştii totdeauna că trebuie să câştigi, ai atâtea gânduri. E important că ei au făcut ceva foarte bun, învaţă din lucrul ăsta, văd ce înseamnă nivelul înalt, performanţa. Sunt mult mai buni şi mult mai valoroşi decât înainte. Bravo lor. Am fost aproape de finală, ne-am bătut cu Germania de la egal la egal", a declarat Gheorghe Hagi, la televiziunea publică.

Întrebat care este lucrul cel mai important cu care românii ar trebui să rămână după acest turneu, Gheorghe Hagi a replicat: "Această generaţie ne-a depăşit pe noi. Noi nu am jucat niciodată o semfinală, dar ei au jucat şi au felicitările mele".

Pentru tricolorii U21 este cea mai bună performanţă din istorie la un turneu final. De asemenea, elevii lui Mirel Rădoi au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO