Eveniment

Cum este gestionată lupta împotriva pandemiei COVID-19 de autorităţi? Andrew Cuomo, guvernatorul New Yorkului, a făcut publice un număr de telefon şi o adresă de e-mail şi aşteaptă ofertele producătorilor de echipamente de protecţie

Andrew Cuomo, guvernatorul New Yorkului

Andrew Cuomo, guvernatorul New Yorkului

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.04.2020, 00:05 263

♦ Andrew Cuomo: Vom colabora rapid, fără birocraţie, fără complicaţii şi vom plăti ceea ce ne furnizaţi ♦ În România, circa 100 de firme au contactat oficialii Ministerului Economiei pentru a-şi pune fabricile la dispoziţia instituţiilor care au nevoie de diverse echipamente în lupta împotriva răspândirii coronavirusului, spunea Ministerul Economiei la finalul lunii martie ♦ Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Economiei au publicat o listă cu date de contact – numere de telefoane mobile şi adrese de e-mail – ale persoanelor care pot fi contactate de companiile care pot şi vor să producă echipamente de protecţie sau dispozitive medicale în vederea omologării şi autorizării.

Guvernatorul New York State, Andrew Cuomo, a cerut producătorilor de măşti, costume de protecţie şi alte echipamente necesare în lupta împotriva răspândirii infectării cu noul coronavirus, să vină cu oferte pe care să le adreseze la un număr de telefon sau la o adresă de e-mail anunţate în direct pe postul CNN.

„Dacă activaţi în domeniul producţiei confecţiilor textile, dacă aveţi maşini care pot croi după un tipar, vă rugăm să luaţi legătura cu noi. Vom colabora cu dumneavoastră rapid, fără birocraţie, fără complicaţii şi vom plăti ceea ce ne furnizaţi. Acesta este un număr de la Empire State Development Corporation, care se ocupă de această problemă”, a spus într-o emisiune difuzată joi (2 aprilie) pe CNN Andrew Cuomo, guvernatorul New York State.

La finalul lunii martie, Ministerul Economiei transmitea la solicitarea ZF că „în ultimele 2-3 săptămâni, aproximativ 100 de societăţi comerciale au contactat Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) pentru a pune la dispoziţie capacităţile lor de producţie din diferite domenii: confecţii, accesorii pentru confecţii, biocide, tratarea materialelor împotriva bacteriilor. MEEMA a centralizat toate aceste societăţi şi a furnizat informaţiile instituţiilor din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv Administraţiei Prezidenţiale, Ministerului Sănătăţii, prefecturilor”.

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Economiei au publicat o listă cu date de contact – numere de telefoane mobile şi adrese de e-mail – ale persoanelor care pot fi contactate de companiile care pot şi vor să producă echipamente de protecţie sau dispozitive medicale în vederea omologării şi autorizării. Pe listă se află trei instituţii: Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, Centrul de cercetare ştiinţifică pentru apărare CBRN şi ecologie, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“.

Contactat de ZF, Colonelul Tiberiu Tomoiagă de la Agenţia Tehnică de Cercetare şi Tehnologii, instituţia care este responsabilă pentru primirea solicitărilor, analiza documentaţiei, eliberarea avizelor şi elaborarea rapoartelor de testare pentru materialele şi echipamentele de protecţie şi dispozitive medicale, a spus că a primit peste 400 de cereri de la fabricile locale în trei zile. „În trei zile am primit peste 400 de cereri. Şi încă vin. De toate felurile”, a spus colonelul Tiberiu Tomoiagă pentru ZF la finalul săptămânii trecute.

Andrew Cuomo a declarat, la începutul lunii martie, stare de urgenţă în New York din cauza epidemiei cu noul coronavirus, „deoarece acest lucru ne oferă o serie de avantaje. Vom putea face achiziţii şi angaja mai mult personal, în special pentru a ajuta departamentele locale de sănătate foarte aglomerate. Avem un protocol de achiziţii şi testare mai rapid şi vom profita de acest lucru“, a spus Andrew Cuomo, citat de CNN. În New York au fost înregistrate peste 92.700 de cazuri de infecţii de coronavirus, iar SUA are peste 6.200 de persoane decedate din cauza coronaviruslui, potrivit publicaţiei The New York Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO