Eveniment

GED nu renunta la fondul II

09.02.2005, 00:00 12

Compania spaniola GED Capital Development si-a propus sa obtina pina la sfirsitul acestui an fonduri de 80-100 de milioane de euro pentru a putea lansa cel de-al doilea fond de investitii pentru Europa de Sud-Est, a declarat  Robert Luke, director pentru Romania al firmei.
"Private Equity and Venture Capital Fund - GED Eastern Fund II va avea o valoare de minimum 35 de milioane de euro, dar dorim sa adunam 80 -100 milioane de euro pina la sfirsitul anului 2005", a precizat Luke.
El a spus ca investitiile vor viza companiile care sint intr-un stadiu de dezvoltare cu potential de crestere de pe piata de mijloc din Romania.
"Fondul se va concentra in primul rind pe proiecte de investitii in Romania, dar prospectam si piata din Bulgaria, precum si alte tari din vecinatate - Ungaria, Slovacia sau Croatia", a precizat reprezentantul GED Capital.
Luke a adaugat ca Europa de Sud-Est este regiunea care a inregistrat cea mai mare crestere a Produsului Intern Brut, 4,5% in 2003, si care are perspective de crestere si in urmatorii doi ani. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO