Eveniment

Garda de Mediu: Nu au fost înregistrate depăşiri ale substanţelor toxice după incendiul de duminică

Garda de Mediu: Nu au fost înregistrate depăşiri ale...

Autor: Cosmin Pirv

05.12.2021, 10:55 31

Garda de Mediu a anunţat că nu au fost înregistrate depăşiri ale substanţelor toxice în urma incendiului de duminică dimineaţa din Popeşti-Leordeni.

Potrivit Gărzii de Mediu, în incendiul de duminică dimineaţa de la un depozit de colectare a materialelor reciclabile din localitatea Popeşti - Leordeni, judeţul Ilfov, au ars, din primele constatări, circa 7000-8000 de metri cubi de deşeuri electrice şi electrocasnice (DEE), cauza incendiului urmând să fie stabilită.

Întrucât incendiul este încă în desfăşurare, comisarii Gărzii de Mediu Ilfov vor continua să monitorizeze situaţia din teren până la lichidarea completă a flăcărilor, urmând să demareze verificările privind respectarea legislaţiei de mediu, respectiv a prevederilor din autorizaţia de mediu.

„Laboratorul CBRN al ISU monitorizează substanţele toxice industriale, O2, monoxid şi dioxid de carbon. Nu au fost sesizate substanţe toxice industriale (STL, ŞTI). CO, CO2, depăşiri mari”, a transmis Garda de Mediu.

Peste 20 de autospeciale de stingere ale ISU Bucureşti-Ilfov au intervenit duminică dimineaţa pentru stingerea incendiului izbucnit în Popeşti-Leodeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO