Eveniment

Galaţiul stă pe o „bombă” similară cu cea reponsabilă pentru explozia din Beirut: Circa 35.000 kg de azotat de amoniu, depozitat în condiţii improprii, au fost descoperite de poliţişti

Galaţiul stă pe o „bombă” similară cu cea...

Autor: Otilia Serescu

10.08.2020, 12:45 1108

Poliţiştii au găsit 35.000 de kligrame de azotat de amoniu, depozitat în condiţii improprii, în sediul unei firme din judeţul Galaţi, transmite, luni, Poliţia Română. Administratorul societăţii este cercetat pentru trafic de produse şi substanţe toxice.

Pe 7 august, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Galaţi au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădeşti, al unei societăţi comerciale.

„Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kilograme de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deţinută ilegal şi 73 litri de produse de protecţia plantelor, expirate, faţă de care administratorul societăţii nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată”, conform oamenilor legii.

La acelaşi control, poliţiştii au găsit 35.000 de kilograme de azotat de amoniu, depozitat în condiţii improprii.

„Acum, administratorul societăţii este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de produse şi substanţe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase devenite deşeuri şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi a produselor de protecţia plantelor numai ambalate şi în locuri protejate”, arată sursa citată.

Explozia din Beirut ar fi fost declanşată de depozitarea improprie a unei cantităţi mari peste 2.700 de tone de azotat de amoniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO