Eveniment

Gabriela Ford, director, fundaţia EOS România: E nevoie de un dialog constant între autorităţi, mediu de business şi ONG-uri pentru a crea un plan de educaţie digitală, o strategie necesară

Gabriela Ford, director, fundaţia EOS România: E nevoie...

Autor: Alex Ciutacu

03.06.2020, 17:40 180

Trecerea forţată la învăţământul de la distanţă a scos la iveală mai multe hibe ale sistemului educaţional din România, iar pentru a pregăti următoarea etapă a educaţiei digitale autorităţile trebuie să se aşeze la masă cu mediul de business şi cu ONG-urile pentru a contura o abordare strategică, apreciază Gabriela Ford, director al fundaţiei EOS România, în timpul videoconferinţei ZF #Teamswork.

„Cred că în primul rând ne trebuie o abordare mai strategică. Ar fi bine la nivelul sistemului să avem o viziune, un plan de educaţie digitală. Ce ne dorim cu digitalizarea, cu formarea profesorilor în domeniul educaţiei digitale, care sunt standardele la care ne dorim să ajungă atât profesorii din punct de vedere al metodicii şi predării cât şi din punct de vedere al elevilor. Unde dorim să ajungă şi la ce standard”, a explicat Gabriela Ford, în cadrul evenimentului.

Ea spune că Româna poate beneficia prin dialog şi un plan bine pus la punct de cadrul european al competenţelor digitale.

„Drept urmare eu aş încurajare un dialog între autorităţi, mediul de business şi prin ONG-urile care lucrează în domeniul educaţiei, să deschidă un dialog şi să încerce să lucreze împreună la crearea unui plan de educaţie digitală. Probabil ştiţi că la nivel european există un astfel de cadru al competenţelor digitale. Sunt imperativ necesare şi trebuie localizate şi adaptate în România. Pot oferi câteva puncte foarte bune pentru sistemul de educaţie digitală din România”, a declarat Ford.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO