Eveniment

Gabriela Firea taie din banii alocaţi bisericilor din Bucureşti: Primăria Capitalei reduce bugetul cu 50 de mil. lei la biserici, dintre care 20 de mil. lei la Catedrala Neamului

Gabriela Firea taie din banii alocaţi bisericilor din...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

18.12.2019, 17:28 153

Primăria Capitalei va tăia aproape 50 de milioane de lei din sprijinul financiar alocat în 2019 pentru lucrările în multe biserici, între care se numără şi Catedrala Mântuirii Neamului, de unde taie 20 milioane de lei. Proiectul de rectificare bugetară a fost aprobat în şedinţa CGMB de miercuri.

Potrivit proiectului aprobat la şedinţa Consiliul General al Municipiului Bucureşti în şedinţa de miercuri, Primăria Capitalei va tăia aproape 50 de milioane de lei din bugetul alocat anul acesta lucrărilor de la mai multe lăcaşuri de cult din Bucureşti.

Bani sunt tăiaţi de la mai multe biserici din Capitală, care au fost alocaţi, iniţial, pentru diferite lucrări precum: refacere faţadă biserică şi turn clopotniţă (Mănăstirea Radu Vodă), consolidarea scărilor monumentale (Palatul Patriarhiei), remodelarea bucătăriei (Mănăstirea Plumbuita), reparaţii gard (Parohia Ceauş Radu) etc.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, sunt tăiate şi 20 milioane de lei din banii alocaţi Patriarhiei Române pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Pe de altă parte, STB va primi 13 milioane de lei, iar subvenţia pentru transport public va fi majorată cu 100 de milioane de lei.

Totodată, se vor aloca 22 de milioane de lei pentru Termoenergetica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO