Eveniment

Gabriela Firea restrânge cheltuielile Capitalei: Din 21 de companii înfiinţate de către Primărie, vor rămâne doar 13

Gabriela Firea restrânge cheltuielile Capitalei: Din 21...

Autor: Alina Eftimie

10.04.2020, 13:55 161

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că este necesară o restrângere a cheltuielilor pentru ca banii să fie alocaţi către sănătate. În acest sens, din totalul de 21 de companii înfiinţate de către Primăria Capitalei vor rămâne 13 societăţi comerciale.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că trebuie restrânse activităţile care nu sunt esenţiale, astfel încât bugete mai mari să fie direcţionate către sănătate.

„Vreau să vă anunţ că din cele 21 de companii înfiinţate de către Primăria Capitalei, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, prin fuziune şi absorbţie vom rămâne, deocamdată, cu 13 companii, deoarece este nevoie ca după această perioadă de pandemie să restrângem cheltuielile, să mai restrângem din activităţile care nu sunt esenţiale. Bugete impresionante să meargă în continuare către Sănătate, de asemenea către domeniul social şi către serviciile de utilitate publică. Nu renunţăm la acele domenii de activitate în totalitate, dar ele se vor regăsi, ca departamente sau divizii, în cadrul companiilor care vor absorbi activitatea celorlalte. Nu este o renunţare la ideea de a înfiinţa companii municipale, ci este o reducere a acestora, având în vedere contextul economic şi social care va deriva în urma pandemiei de coronavirus”, a spus Gabriela Firea.

Opt companii municipale ar urma să fuzioneze, prin absorbţie, cu alte cinci societăţi comerciale ale Primăriei Municipiului Bucureşti, conform unor proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute, vineri, de către Consiliul General al Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO