Eveniment

Gabriela Firea, primarul Bucureştiului: Conturile Primăriei Bucureştiului sunt blocate. Primăria datorează unui om de afaceri 115 mil. euro despăgubiri dintr-un dosar care a durat 20 de ani

Procesul cu Constantin Constanda a durat 20 de ani

Procesul cu Constantin Constanda a durat 20 de ani

Autor: Răzvan Botea

10.08.2020, 00:05 2583

Despăgubirile în valoare de 115 mil. euro pentru Constantin Constanda reprezintă 20% din bugetul Primăriei Capitalei.

Primăria Generală a Capitalei trebuie să-i returneze omului de afaceri Constantin Constanda suma de 115 mil. euro, în urma unui proces care a durat 20 de ani. Conturile primăriei au fost blocate vineri pentru plata acestei sume, a anunţat primarul general Gabriela Firea.

„În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanţă majoră pentru dezvoltarea Bucureştiului sunt puse în pericol. Mă refer aici la obiective de investiţii precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica şi Prelungirea Ghencea. Este o situaţie dificilă pentru Bucureşti, trebuie să punem în aplicare o sentinţă definitivă şi irevocabilă a instanţei, pronunţată în anul 2019, după procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie să plătim“, a declarat Gabriela Firea, citată de Mediafax.

„Deşi am luat toate măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare şi am făcut deja plăţi eşalonate de aproximativ 17 milioane euro, am ajuns în situaţia în care Constantin Constanda a pus poprire pe conturile Municipiului Bucureşti. Pentru a ieşi din această situaţie de criză, voi supune din nou aprobării CGMB, în următoarea şedinţă, un proiect de hotărâre care să reme­dieze această problemă“, a mai spus Firea.

Procesul cu Constantin Constanda a durat 20 de ani. Omul de afaceri a solicitat şi obţinut despăgubiri de 115 mil. euro de la Primăria Capitalei într-un litigiu privind un schimb de terenuri. În dosar au fost mai multe decizii în favoarea lui Constantin Constanda. Dosarul a fost rejudecat începând cu 2014. Cauza se judecă de aproximativ 20 de ani, când primarul Bucureştiului era Traian Băsescu.

Potrivit Gabrielei Firea, municipiul Bucureşti trebuie să-i returneze lui Costică Constanda suma de 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei, după ce Primăria Capitalei a mai făcut plăţi eşalonate în valoare de 17 mil. euro.

„Deşi am luat toate măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare şi am făcut deja plăţi eşalonate de aproximativ 17 milioane euro, am ajuns în situaţia în care Costică Constanda a pus poprire pe conturile Municipiului Bucureşti. Pentru a ieşi din această situaţie de criză, voi supune din nou aprobării CGMB, în următoarea şedinţă, un proiect de hotărâre care să remedieze această problemă“, a mai spus Firea.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO