Eveniment

Gabriela Firea declanşează un control general la RADET, după ce doi angajaţi şi-au pierdut viaţa

Gabriela Firea declanşează un control general la RADET,...

Autor: Departamentul Social

30.01.2018, 18:46 155

"Primarul General, Gabriela Firea, a dispus declanşarea unui control general la RADET privind respectarea normelor de protecţie a muncii. Prin urmare, o echipa a Corpului de control al Primarului General s-a deplasat în cursul zilei de azi la sediul Regiei pentru a demara verificările. De asemenea, la RADET este în curs de derulare o verificare internă pentru a se stabili dacă au fost respectate procedurile şi normativele specifice unităţii, inclusiv determinarea stării tehnice a instalaţiei în cauză". se arată în comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX de Primăria Capitalei.

Sursa citată anunţă că, din primele verificări, accidentul din zona Bd. Iuliu Maniu, în urma căruia şi-au pierdut viaţa doi angajaţi RADET, s-a produs ca urmare a exploziei unei instalaţii a reţelei primare de transport a agentului termic, în timpul manevrelor de repunere în functţiune a sistemului, respectiv deschiderea unei vane, după o intervenţie la o avarie.

"Potrivit informatiilor furnizate de catre ceilalti membri ai echipei, cei doi lucrători ai RADET purtau echipamente de protecţie, iar intervenţia s-a făcut în conformitate cu procedurile de lucru în vigoare". transmite Prim[ria Capitalei.

În urma accidentului, administratorul special al RADET, Răzvan Niţu, şi-a înaintat demisia de onoare. Până la numirea unui nou administrator special, conducerea operativă a Regiei va fi asigurată de directorul general adjunct Adrian Gâtlan.

"Conducerea RADET asigura ca in urmatoarea perioada se vor lua masuri suplimentare pentru monitorizarea si supravegherea tuturor lucrarilor de interventie la retea si va fi intensificat programul de instruire privind protectia muncii angajatilor", se arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO