Eveniment

Gabriela Firea cere Parlamentului să ia măsuri care să permită părinţilor să stea acasă cu copiii

Gabriela Firea cere Parlamentului să ia măsuri care să...

Autor: Gabriel Pecheanu

10.03.2020, 15:01 421

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut, marţi, Parlamentului să promoveze reglementări clare, aşa încât angajatorii să permită părinţilor să stea acasă, pentru a avea grijă de copii. 

„Propun Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă următoarele măsuri – anunţarea suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ până pe data de 21 aprilie. De asemenea, închiderea creşelor şi grădiniţelor”, a spus Gabriela Firea.

Aceasta a cerut parlamentarilor să promoveze reguli clare, prin care angajatorii să permită părinţilor să stea acasă cu copiii.

„În ceea ce priveşte situaţia părinţilor care nu sunt înţeleşi la serviciu să-şi ia liber pentru a sta cu copiii acasă, fac apel atât la Parlament, cât şi la guvern, să existe reglementări foarte clare prin care angajatorii să permită acestor angajaţi să poată să rămână acasă, eventual să lucreze de la domiciliu, dar să poată să supravegheze şi să educe copiii”, a spus Firea.

Proiectul de lege care ar obliga angajatorii să dea liber angajaţilor cu copii în caz de închidere a şcolilor va fi votat joi, au decis marţi parlamentarii. Deputaţii caută soluţii pentru a vedea cine va plăti salariile părinţilor.

Potrivit proiectului, angajatorii vor fi obligaţi să acorde zile libere unuia dintre părinţi dacă şcolile se închid din cauza unor situaţii extreme. Proiectul de lege a fost dezbătut marţi la Comisia de Muncă.

Prevederea s-ar aplica părinţilor care au copii până în 12 ani, iar zilele libere se acordă pe toată perioada în care autorităţile decretează închiderea şcolilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO