Eveniment

Gabriela Firea: Cel mai mare spital modular COVID din ţară, ce poate primi 500 de pacienţi, s-a deschis vineri

Gabriela Firea: Cel mai mare spital modular COVID din...

Autor: Otilia Serescu

08.05.2020, 13:53 4489

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, vineri, deschiderea „celui mai mare spital modular din ţară”, unde pot fi trataţi 500 de pacienţi care au forme uşoare de COVID-19. Unitatea sanitară este construită sub forma unei Secţii externe în curtea Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti,

„Inaugurăm astăzi (vineri - n.red.), la Bucureşti, cel mai mare spital modular COVID din ţară. Acesta va putea să primească 500 de pacienţi îmbolnăviţi cu coronavirusul de tip nou, cu forme uşoare. Formele mai complexe vor fi tratate, în continuare, în spitalele de boli infecţioase. Fiecare salon are, pe lângă pat, noptieră, dulap, şi boiler pentru apă caldă şi aer condiţionat. Cadrele medicale au o zonă dedicată documentaţiilor medicale şi pentru odihnă”, a spus Gabriela Firea.

Primarul General a adăugat că acest spital modular a fost construit în două săptămâni.

„Toate aceste spitale de campanie care au fost construite în această perioadă, la un moment dat, este posibil să primească pacienţi. Acest spital, prelunând un număr mare de pacienţi, va putea să degreveze spitalele de boli infecţioase, şi vom putea pune umărul al redeschiderea celorlalte spitale. Spitalul a fost ridicat în două săptămâni”, a adăugat edilul.

Potrivit sursei citate, spitalul va avea saloane cu două paturi, unde pot sta membrii aceleiaşi familii, sau cu un singur pat.

„Această unitate va fi folosită în cazul în care este nevoie. (...) În cazul în care va fi un aflux de pacienţi, va fi un val sau un tsunami, vom fi mai relaxaţi pentru că într-o această structură pot sta pacienţii cu simptome uşoare sau chiar cei asimptomatici, dar care trebuie să fie urmăriţi. (...) Este o rezervă care, ca număr de paturi, este egal cu numărul de paturi al Spitalului „Victor Babeş” ”, a spus Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeş “.

După terminarea epidemiei de COVID-19, spitalul va fi folosit ca „organizare de şantier pentru Spitalul Metropolitan”, a conchis Gabriela Firea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO