Eveniment

Gabriela Firea anunţă finalizarea unui important proiect de infrastructură: Podul Nicolae Grigorescu va putea fi folosit din această vară

Gabriela Firea anunţă finalizarea unui important...

Autor: Gabriel Pecheanu

05.06.2020, 10:55 367

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că Podul Nicolae Grigorescu, ”proiect de 6 ani”, este aproape gata şi că va putea fi folosit din această vară. Ea prezintă prinpalele lucrări efectuate, printre care lărgirea bulevardului la trei benzi şi construireaunui pasaj peste Dâmboviţa.

”Un proiect blocat 6 ani, relansat de echipa mea, este aproape gata! Se fac ultimele lucrări la Podul Nicolae Grigorescu! Bucurestenii si vizitatorii îl vor putea folosi din această vară. Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, care constă în lărgirea Bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, lărgirea trotuarelor şi construirea unui pasaj peste Dâmboviţa este aproape gata, iar circulaţia va fi deschisă curând. După finalizarea lucrărilor de înălţare a liniilor de înaltă tensiune, care nu au fost prevăzute în proiectul iniţial, constructorul a intrat la realizarea ultimelor detalii la pod şi drum”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ea precizează că au fost aşternute ultimele straturi de asfalt între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi pod, au fost realizate marcajele rutiere, reţeaua de iluminat public este funcţională iar zilele acestea va fi conectată în sistem semaforizarea, dar şi că, în paralel, a fost finalizată rampa de urcare pe pod şi se lucrează la cea de coborâre.

”În ceea ce priveşte continuarea proiectului, până la Şoseaua Vitan Bârzeşti, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici şi culoarul de exproprieri sunt aprobate. A fost emisă şi hotărârea de Guvern prin care Primăria Capitalei preia de la MAPN o suprafata de teren din zona respectivă, iar acum urmează transferul de proprietate. Noua arteră va avea o lungime de 1,3 km, 6 benzi şi 3 staţii de autobuz. Lucrările se estimează că vor costa 63 milioane lei”, mai arată Firea.

Potrivit postării ei, proiectul a fost blocat aproape şase ani din cauza exproprierilor şi a studiului de fezabilitate ”întocmit prost”.

”Nu s-a ţinut cont de toate condiţiile din amplasament (reţele edilitare, colector care însoţeşte Dâmboviţa) şi nici nu a fost prevăzută iniţial ridicarea liniilor de înaltă tensiune din zonă. Pentru continuarea investiţiei, s-a dispus relocarea tuturor reţelelor de utilităţi, finalizarea exproprierilor, întocmirea unui studio de coexistenţă între Enel şi Transelectrica şi încheierea unui contract de proiectare şi execuţie prin care să se înalţe liniile de tensiune. Având în vedere că din proiectul tehnic lipseau partea de semaforizare, de iluminat şi separatoare de sens, au fost contractate şi executate şi aceste lucrări”, a conchis primarul general al Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO