Eveniment

Fuziune HeidelbergCement in Romania

28.05.2004, 00:00 48

Un numar de cinci societati detinute de grupul german HeidelbergCement in Romania, printre care fabricile de ciment Moldocim Bicaz, Casial Deva si Romcif Fieni, vor fuziona in perioada urmatoare, noua companie urmand sa fie intitulata Carpatcement Holding SA.
Fabricile de ciment si societatea care coordoneaza activitatile grupului in Romania, Carpatcement Romania, vor fuziona prin absorbtie cu Carpatcement Holding SRL.
"Absorbtia celor trei societati (fabricile de ciment - n.r.) in cadrul companiei Carpatcement Holding SRL este o etapa naturala in strategia de dezvoltarea a grupului HeidelbergCement in Romania. Luand in considerare faptul ca fiecare dintre cele trei aveau ca obiect de activitate fabricarea cimentului si activitati conexe, reunirea lor sub acelasi nume este, in fapt, un proces sanatos de reorganizare sub un concept unitar de management", a declarat ieri Mihai Rohan, directorul general al Carpatcement Romania.
El a precizat ca, in urma fuziunii, noua companie, angajatii si partenerii acesteia vor beneficia, printre altele, de "o structura manageriala mai supla", un plan de investitii centralizat, standarde de calitate unitare, reducerea costurilor si a stocurilor.
"Estimam ca procesul de fuziune se va incheia in cursul trimestrului trei al acestui an", a mai spus Rohan.
Patrimoniul societatilor absorbite va fi transferat Carpatcement Holding.
Dupa fuziune, Carpatcement Holding va avea aproximativ 12.300 de angajati si va fi transformata in societate pe actiuni.
Noua companie va avea un capital social in valoare de 10.221,9 miliarde lei, divizat in 102,2 milioane actiuni cu o valoare nominala de 100.000 lei fiecare.
HeidelbergCement Central Europe East Holding BV va detine 65,6% din titlurile noii societati, iar HeidelbergCement Romania va controla 33,9% din actiuni. Celelalte titluri vor fi impartite intre alti actionari.
Societatile absorbite vor fi dizolvate fara lichidare si radiate de la Oficiul Registrului Comertului.
HeidelbergCement a obtinut anul trecut din activitatile derulate in Romania o cifra de afaceri de 115 milioane euro, nivel similar celui inregistrat in 2002.
Grupul german a investit in Romania suma de 225 de milioane de euro, fiind principalul investitor cu capital german.
Din 1998, grupul este prezent in domeniul productiei de ciment, betoane si agregate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO