Eveniment

Futureal renunta la proiectele de birouri

02.04.2008, 18:22 19

Compania ungara Futureal a hotarat sa renunte deocamdata la planurile privind constructia de centre de birouri in Romania si sa se orienteze in schimb spre proiectele de retail, a declarat Tibor Tatar, director general al dezvoltatorului imobiliar, citat de agentia de presa Interfax.
"Am fi extrem de interesati sa construim birouri in Romania, in special in Bucuresti. Totusi, in prezent este imposibil sa incepi un proiect la costuri rezonabile din cauza nivelului ridicat al preturilor terenurilor. Luam in considerare multe proiecte, dar am decis sa asteptam pana cand piata imobiliara se va calma putin", a afirmat Tatar.
Compania a lansat un proiect important in Baia Mare, denumit Gold Plaza. "Am primit autorizatia de constructie pentru un centru comercial in urma cu doua saptamani si estimam ca vom incepe lucrarile intr-o luna", a adaugat Tatar.
Investitia in centrul comercial din Baia Mare va fi de circa 100 de milioane de euro, iar proiectul este dezvoltat in cooperare cu fondul austriac de investitii Immoeast.
In conformitate cu un acord de cooperare, Futureal va construi si opera centrul comercial, iar Immoeast va detine proiectul. Complexul va avea 30.000 de metri patrati de suprafata inchiriabila, dintre care 30% a fost deja preinchiriata.
Compania a anuntat in vara anului trecut ca negociaza achizitionarea de terenuri in Bucuresti si alte orase importante din Romania, in valoare de 30-40 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO