Eveniment

Furnizorul CEZ a identificat o fraudă online, prin care clienţii sunt îndrumaţi să achite facturile în alt cont decât cel menţionat în contracte

Furnizorul de energie electrică şi gaze naturale CEZ Vânzare a anunţat că a identificat o fraudă online, prin care clienţii companiei sunt îndrumaţi să achite facturile în alt cont decât cel menţionat în contracte.

Reprezentanţii companiei au anunţat, printr-un comunicat remis marţi presei, că au sesizat poliţia pentru infracţiuni de înşelăciune, fals şi uz de fals.

„Furnizorul de energie electrică şi gaze naturale CEZ Vânzare a identificat o fraudă online ca urmare a unei înşelăciuni informatice transmisă clienţilor CEZ, prin care aceştia au fost îndrumaţi să achite plata facturilor într-un alt cont decât cel menţionat în facturi/contracte. În acest sens, echipa juridică CEZ Vânzare a semnalat situaţia organelor competente, fiind vorba de infracţiunile de înşelăciune şi fals şi uz de fals. Totodată, departamentele din cadrul companiei au iniţiat procedura de cercetare internă pentru evaluarea completă a situaţiei”, se arată în comunicat.

Compania precizează că toate modalităţile de plată pe care le au la dispoziţie clienţii sunt sunt prezentate pe site-ul firmei sau pe factura în format fizic.

Furnizorul le recomandă clienţilor să fie precauţi în faţa unor eventuale fraude online de tip phishing şi să apeleze cu încredere datele de contact online pentru a verifica orice situaţie suspectă.

Compania le reaminteşte clienţilor să verifice cu atenţie adresa de e-mail a expeditorului, să evite deschiderea ataşamentelor dacă nu sunt siguri de conţinutul acestora şi să evite introducerea datelor cu caracter personal sau efectuarea plăţilor în pagini nesecurizate.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.