Eveniment

Furnizorii zic pas publicarii contractelor cu energie

05.02.2007, 18:13 26

Furnizorii privati de energie electrica au respins la sfarsitul saptamanii trecute propunerea ministrului economiei, Varujan Vosganian, legata de publicarea contractelor de achiztie de energie electrica.
Refuzul acestora a fost motivat prin faptul ca aceasta practica este neuzuala intr-o economie de piata functionala, au declarat reprezentantii ministerului.
La aceasta intalnire au participat reprezentanti ai Alro Slatina, Energy Holding, EGL Romania, Elcomex Bucuresti, Pet Prod, E.ON, actionarul majoritar al companiei de distributie si furnizare a electrictatii E.ON Moldova, Enol, companie condusa de fostul sef al Electrica, Lucian Boghiu, Grivco, Buzzman, Euro Pec, Luxten, CEZ, grupul ceh care detine Electrica Oltenia, EGL si Enel, gigantul de utilitati italian care controleaza Electrica Banat si Dobrogea. Refuzul companiilor vine dupa solicitarea lui Vosganian lansata in urma cu doua saptamani prin care era cerut acordul furnizorilor in legatura cu publicarea contractelor de achizitie de energie electrica.
O alta tema a discutiilor a vizat finalizarea procesului de liberalizare a pietei de energie, obiectiv inclus si in strategia energetica a Romaniei. In acest sens, Vosganian a solicitat participantilor sa isi delege un reprezentant in Comisia de elaborare a strategiei energetice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO