Eveniment

Funeraliile lui Whitney Houston: 1.500 de persoane au asistat la ceremonie - VIDEO

Funeraliile lui Whitney Houston: 1.500 de persoane asistă la ceremonie - VIDEO LIVE

Autor: Mediafax

18.02.2012, 21:40 463

Rudele, prietenii şi numeroase staruri au adus un ultim omagiu cântăreţei Whitney Houston, sâmbătă seară, în cadrul unei ceremonii funerare publice, organizată la biserca baptistă New Hope din Newark, care a luat forma unei celebrări a vieţii şi a talentului artistei decedate.

În biserica baptistă în care Whitney Houston a început să cânte gospel, ca solistă în corul condus de mama ei, Cissy, s-au adunat aproximativ 1.500 de invitaţi pentru a-şi aminti de cântăreaţă, prin muzică şi poveşti, întreaga ceremonie de peste trei ore fiind transmisă live de bbc.co.uk.

Ceremonia a fost deschisă printr-un discurs susţinut de pastorul Marvin Winans şi a continuat cu discursul susţinut de episcopul T.D. Jakes, după interpretarea unor cântece religioase de corul bisericii baptiste New Hope şi de New Jersey Mass Choir.

Apropiaţii cântăreţei au relatat diverse întâmplări din viaţa ei, au făcut glume într-o atmosferă relaxată şi au vorbit despre profundul sentiment religios care a animat întreaga existenţă a artistei.

Alicia Keys, deosebit de emoţionată, a rostit câteva cuvinte în memoria idolului ei dintotdeauna, Whitney Houston, şi a interpretat piesa "Send Me an Angel", Stevie Wonder a cântat "Ribbon in the Sky" şi "Love's in Need of Love Today", iar R. Kelly a interpretat "I Look to You". Muzicienii care au cântat în onoarea lui Whitney Houston, printre care s-au mai numărat şi interpretul de gospel Bebe Winans şi sora acestuia, CeCe, îi rosteau adesea numele printre versurile impregnate de un sentiment religios de speranţă.

"Suntem aici nu pentru a plânge pierderea noastră, ci pentru a celebra viaţa ei", a declarat primarul oraşului Newark Cory Booker, adresându-se invitaţilor prezenţi în biserica New Hope.

"Amintirile sunt atât de puternice, dar muzica ei va fi cu noi pentru totdeauna. Avem multe motive pentru a fi bucuroşi", a spus reverendul Jesse Jackson, prieten apropiat al familiei Houston.


Citiţi mai multe detalii pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO