Eveniment

Fujikura Automotive, cel mai mare angajator din Cluj, îşi suplimentează forţa de muncă cu 150 de deţinuţi

Paul Pătraşcu, HR director Eastern Europe, Fujikura Automotive: „Un număr total de 150 de persoane, dintre care 50 de femei din cadrul secţiei femei Cluj şi 110 de bărbaţi din cadrul secţiei bărbaţi Gherla, vor deprinde etapizat meseria de «confecţioner cablaje auto»“

Paul Pătraşcu, HR director Eastern Europe, Fujikura Automotive: „Un număr total de 150 de persoane, dintre care 50 de femei din cadrul secţiei femei Cluj şi 110 de bărbaţi din cadrul secţiei bărbaţi Gherla, vor deprinde etapizat meseria de «confecţioner cablaje auto»“

Autor: Adelina Mihai

14.08.2015, 00:03 755

Producătorul de componente auto Fujikura Automotive, cel mai mare angajator din Cluj, îşi va suplimenta forţa de muncă anul acesta cu 150 de deţinuţi din penitenicarul de maximă siguranţă din municipiul Gherla (judeţul Cluj), potrivit informaţiilor furnizate de companie.

„În decursul acestui an, un număr total de 150 de persoane, dintre care 50 de femei din cadrul secţiei femei Cluj şi 110 de bărbaţi din cadrul secţiei bărbaţi Gherla, vor deprinde etapizat meseria de «confecţioner cablaje auto», urmând ca pe parcurs, în urma procesului de selecţie, aceste cifre să crească în vederea reintegrării unui număr cât mai mare de persoane în câmpul muncii. Pentru eficientizarea acestui proces, persoanele participante la proiect vor dispune de traininguri susţinute de către personalul calificat al Fujikura Automotive România“, a spus Paul Pătraşcu, HR director Eastern Europe în cadrul Fujikura Automotive. Activităţile se vor desfăşura în fabricile Fujikura.

Parteneriatul a fost realizat în colaborare cu Administraţia Naţională a Peniteciarelor, în cadrul unui proiect de responsabilitate socială care are ca scop susţinerea eforturilor de reintegrale profesională a persoanelor private de libertate. Fujikura Automotive România, parte a diviziei europene Fujikura Automotive, are patru unităţi de producţie în Cluj şi în Dej şi un birou de cercetare în Sibiu. Compania are circa 4.500 de angajaţi pe plan local şi produce cabluri pentru industria auto pentru clienţi precum Volkswagen, Skoda, Seat, Audi sau Porsche.

Închisoarea Gherla este una dintre cele mai vechi din România, în 1785 fiind transformată în închisoare centrală pentru Transilvania. După 1989 a devenit penitenciar de maximă siguranţă, regim care se aplică, conform legii, „persoanelor condamnate la pedeapsa detenţiunii pe viaţă şi persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de 13 ani, precum şi celor care prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului“.

Modelul de colaborare dintre Fujikura şi penitenciarul Gherla nu este singular. Aproximativ 400 de persoane private de libertate din Penitenciarul Timişoara, adică peste 40% din totalul deţinuţilor din instituţie, lucrează în fiecare lună în unităţi de producţie special amenajate în instituţie sau chiar la fabricile din zonă, printre angajatori aflându-se companii precum TRW Automotive (producţie de componente auto), Rilug (confecţii de pantofi) sau AEM (producţie de contoare electrice).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO