Eveniment

Free Now, grup deţinut de Daimler şi BMW, a închis anul 2020 cu 8 milioane de curse la nivel naţional şi peste un milion de pasageri

Free Now, grup deţinut de Daimler şi BMW, a închis...

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.01.2021, 13:56 165

Peste un milion de persoane au folosit serviciile jucătorului de ride-sharing Free Now, deţinut de giganţii germani Daimler şi BMW, în cele nouă oraşe din România - Cluj, Braşov, Iaşi, Constanţa, Sibiu, Oradea, Timişoara şi Târgu Mureş - în care aplicaţia este funcţională, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie.

De asemenea, aplicaţia Free Now – fosta platformă Clever, fondată de românii Mihai Rotaru şi Alex Dumitru în 2010 şi achiziţionată de un vehicul controlat de Daimler în 2017, pentru o sumă de peste 10 mil. euro – în cadrul căreia erau înregistraţi anul trecut peste 30.000 de şoferi în toată ţara, atât pentru serviciile de taxi, cât şi pentru cele de transport alternativ, a închis anul 2020 cu 8 milioane de curse la nivel naţional.

La începutul anului trecut, Andrei Frunză, CEO Free Now România, a spus într-o emisiune ZF că piaţa de servicii de transport alternativ din România înseamnă aproximativ 30 de milioane de curse pe an, cu o valoare de 350-400 mil. euro, din care Free Now deţine o cotă de 20-25%.

La nivel european, Free Now a înregistrat în total o distanţă parcursă de 231 de milioane de kilometri. La ore de vârf, Free Now a înregistrat în medie peste 700.000 de cereri zilnic, potrivit reprezentanţilor.

În toamna anului trecut, Free Now şi-a extins serviciile prin lansarea flotei Confort, România fiind singura ţară din cadrul grupului care oferă în prezent acest serviciu prin care pasagerii pot comanda maşini premium direct din aplicaţie.

„Am extins oferta de mobilitate în 2020 integrând în platformă servicii de taxi, ridesharing şi micro mobilitate în majoritatea ţărilor în care activăm. Reacţia utilizatorilor este entuziasmată chiar şi în aceste vremuri dificile în care distanţarea reprezintă un element cheie pentru sănătatea tuturor”, a spus Marc Berg, CEO FREE NOW.

Tot ca parte din strategia grupului de a extinde permanent serviciile, în România a fost lansat la începutul anului 2020 şi serviciul Free Now Business, dedicat antreprenorilor. Astfel, peste jumătate de milion de  angajaţi din peste 300 de companii care au cont de business pe Free Now au beneficiat de curse plătite de angajator pentru a se deplasa între casă şi birou, în contextul epidemiologic actual.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO