Eveniment

Franţa şi Polonia au reintrodus blocaje parţiale, în timp ce ambele ţări se luptă cu o creştere accentuată a infecţiilor cu Covid

Franţa şi Polonia au reintrodus blocaje parţiale, în...

Autor: Mediafax

20.03.2021, 18:10 130

Franţa şi Polonia au reintrodus blocaje parţiale, în timp ce ambele ţări se luptă cu o creştere accentuată a infecţiilor cu Covid în ultimele săptămâni, anunţă BBC.

Aproximativ 21 de milioane de oameni din 16 zone ale Franţei, inclusiv Paris, sunt afectaţi, deoarece ţara se teme de un al treilea val.

În Polonia, magazinele neesenţiale, hotelurile, facilităţile culturale şi sportive sunt acum închise timp de trei săptămâni. Ţara are cele mai mari rate noi zilnice de cazuri Covid din noiembrie.

De asemenea, cazurile de coronavirus cresc în mod exponenţial în Germania, cancelarul Angela Merkel avertizând că este probabilă o „frână de urgenţă” şi impunerea unor noi restricţii.

Procesul de vaccinare din Uniunea Europeană a fost afectat de livrările întârziate, precum şi de suspendarea în mai multe ţări a utilizării vaccinului Oxford-AstraZeneca, din cauza temerilor privind posibilele efecte secundare.

În Franţa, blocarea a intrat în vigoare începând de vineri la miezul nopţii. Au fost raportate blocaje de trafic pe mai multe drumuri care părăseau capitala.

Noile restricţii nu sunt la fel de stricte ca episodul anterior de lockdown, persoanelor fiindu-le permis să facă mişcare în aer liber.

Afacerile neesenţiale sunt închise, dar şcolile rămân deschise, alături de unităţile de saloanele de înfrumuseţare, dacă respectă un „protocol sanitar special”.

Franţa a raportat peste 4,2 milioane de infecţii de la începutul epidemiei, cu aproape 92.000 de decese legate de Covid, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO