Eveniment

Franţa îşi schimbă strategia: Autorităţile încep să accelereze procesele de vaccinare după ce au rămas în urma Germaniei şi a Marii Britanii

Franţa îşi schimbă strategia: Autorităţile încep...

Autor: Eduard Ivanovici

05.01.2021, 17:17 1507

Franţa începe să lărgească accesul pentru vaccinurile anti-COVID-19 către oamenii cu vârste de peste 50 de ani, incluzând aici pompierii, furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu şi staff-ul din casele de îngrijire, a declarat ministrul sănătăţii Olivier Veran.

În plus, persoanele cu vârste de peste 75 de ani vor putea fi vaccinate începând cu sfârşitul lunii ianuarie chiar dacă nu locuiesc într-un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice, scrie Financial Times. Anterior, această categorie de vârstă urma să fie imunizată în februarie sau martie.

Grupul din „prima linie” este reprezentat de cetăţenii trecuţi de 75 de ani din azilurile de bătrâni, urmaţi de lucrătorii medicali cu vârste de peste 50 de ani.

„Franţa va ajunge la ritmul de vaccinare al ţărilor vecine în următoarele zile”, a declarat Veran pentru RTL.

Guvernul a fost presat în mod constant să accelereze procesele de vaccinare în prima săptămâna de administrare a dozelor create de BioNTech şi Pfizer. Doar 2.000 de oameni au fost vaccinaţi de pe 27 decembrie până în prezent, Franţa fiind depăşită răsunător la acest capitol de Marea Britanie şi Germania.

„Vom amplifica, accelera şi simplifica strategia de vaccinare”, a declarat ministrul sănătăţii, adăugând că autorităţile iau în vizor crearea a 300 de centre de imunizare până săptămâna viitoare.

Până acum au fost depistate în Franţa peste 2,7 milioane de infecţii cu virusul SARS-CoV-2, al şaselea cel mai mare număr din lume. Decesele cauzate de virus ajuns la 65.415, conform Worldometers.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO