Eveniment

Fostul şef al Scandia, consilierul lui Bode pe proiectele de privatizare

Fostul şef al Scandia, consilierul lui Bode pe proiectele de privatizare

Autor: Adelina Mihai

29.02.2012, 00:03 1476

Robert Redeleanu (foto), 36 de ani, un executiv care a fost până în luna august a anului trecut directorul general al producătorului de conserve Scandia, este noul consilier al ministrului economiei, fiind responsabil de privatizări şi de proiectul "CEO la stat".

"Sunt consilierul personal al ministrului economiei, comerţului şi mediului de afaceri domnul Lucian Bode începând cu luna februarie 2012 şi mă voi ocupa în principal de programul de listări/vânzări de pachete minoritare/majoritare la companiile de stat conform planului agreat pentru 2012, precum şi de implementarea guvernanţei corporative şi a managementului profesionist la companiile de stat", a spus Redeleanu.

Înainte de Scandia, Redeleanu a lucrat trei ani în cadrul Unilever Rusia, Ucraina şi Bielorusia, fiind director de marketing pentru divizia produse alimentare. Între 2004 şi 2006, el a fost director de marketing pentru operatorul de telefonie mobilă Telemobil (Zapp). Absolvent al Facultăţii de finanţe-bănci din cadrul ASE, Redeleanu a urmat şi cursu­rile unui program de educaţie managerială oferit de Darden Business School din cadrul University of Virginia (SUA).

Definitivarea procesului de reorganizare a sistemului energetic prin înfiinţarea noilor companii Complexul Energetic Hunedoara şi Complexul Energetic Oltenia, urmat de începerea programelor de privatizare, dar şi finalizarea proceselor de privatizare pe bursă a unor pachete minoritare din companiile de stat (Transelectrica - 15%, Transgaz - 15%, Romgaz - 15%, Hidroelectrica - 10%, Nuclearelectrica - 10%, OMV Petrom - 9,84%) sunt printre cele mai importante puncte din noul program de guvernare al Ministerului Economiei. Şi numirea primilor manageri profesionişti la Hidroelectrica, Romarm, Oltchim, Electrica Furnizare este o altă prioritate a acestui minister, însă de mai bine de jumătate de an consilierii nu au reuşit să semneze contractul cu headhunterul desemnat să recruteze "CEO la stat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO