Eveniment

Fostul şef al Poştei, Ion Smeeianu, numit director în Transelectrica

Fostul şef al Poştei, Ion Smeeianu, numit director în...

Autor: Radu Bostan

12.05.2015, 17:46 835

Ion Smeeianu, fostul şef al Poştei Române, a fost numit în directoratul transportatorului de energie Transelectrica (simbol bursier TEL), una dintre cele mai mari companii de pe bursă, cu o capitalizare de 2,1 miliarde de lei şi afaceri de 2,7 miliarde de lei.

Smeeianu va ocupa un loc dintre cele două vacante de mai multe luni în directoratul Transelectrica, urmând a avea un mandat până la 16 septembrie 2017.

"În cei peste 30 de ani de experienţă profesională, domnul Ion Smeeianu a deţinut funcţii de conducere, contribuind  la dezvoltarea  performanţelor  unor  instituţii  şi  companii  naţionale, dovedind aptitudini manageriale şi tehnice de înalt nivel, concretizate în realizări practice deosebite", arată un comunicat al Transelectrica.

Poşta Română a avut pierderi de 23 milioane de lei în 2013, ultimul an întreg în care compania a fost condusă de Smeeianu. El a fost revocat din funcţie în iunie 2014.

În martie 2015, Smeeianu, devenit între timp consilier al ministrului Economiei, a fost numit reprezentant al statului în adunarea generală a acţionarilor Transgaz (TGN).

Atât Transgaz, cât şi Transelectrica, sunt controlate de Ministerul Economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO