Eveniment

Fostul preşedinte, Traian Băsescu: Ghiţă a făcut o eroare fatală întâlnindu-se cu fratele său; Îl credeam mult mai atent

Fostul preşedinte, Traian Băsescu: Ghiţă a făcut o...

Autor: Cătălina Mănoiu

14.04.2017, 12:21 362

"Primul semn de întrebare pe care mi-l ridică este legat de faptul că a fost prins atât de uşor şi atât de aproape. Eu am fost relativ sceptic că autorităţile române vor da de el foarte repede, uite că au dat şi acesta este un lucru bun. Când a fugit am criticat Ministerul de Interne, acum trebuie să îl felicităm. Cu poza asta nu l-aş fi recunoscut pentru nimic în lume", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la România TV.

Traian Băsescu a afirmat că a fost „o eroare fatală" faptul că Sebastian Ghiţă s-a întâlnit cu fratele său.

"Faptul că fratele lui s-a dus să se întâlnească cu Ghiţă a fost eroarea fatală, pentru că toţi din anturajul lui Ghiţă erau supravegheaţi. Dacă voia să se lase prins pur şi simplu venea, nu era nevoie să mai stea şi prin beciuri pe la Belgrad. Cred că a fost un lanţ de imprudenţe ale lui Ghiţă. Îl credeam mult mai atent, mult mai instruit. Nu m-am gândit niciodată că bântuie prin Europa ca vodă prin lobodă. Mi se pare că a fost copil. Mai ales să se întâlnească şi cu fratele, a fost fatală", a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a fost de părere că Serbia va reacţiona rapid la solicitarea autorităţilor române. "De scăpat nu va scăpa uşor", a spus Băsescu.

"Toţi ne-am fi dorit ca Ghiţă să fi continuat să vorbească. Sper că o va face după ce vine în ţară, autorităţile române au obligaţia să îi creeze condiţii să vorbească", a mai spus fostul preşedinte.

Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut, în cursul de joi spre vineri, în Belgrad, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO