Eveniment

Fostul premier Dacian Cioloş discută cu USR, în perioada următoare se va întâlni şi cu PNL pentru a discuta cum vor colabora în continuare

Fostul premier Dacian Cioloş discută cu USR, în...

Autor: Cătălina Mănoiu

05.01.2017, 13:20 125

Fostul premier Dacian Cioloş a fost vectorul de imagine al celor două partide în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat, după alegerile parlamentare, întrebat dacă îl invită pe premierul Dacian Cioloş în partid, că este convins că acesta are nevoie de un timp de gândire şi că el este pentru ''chestiuni stabile şi pe termen lung''.

''Eu sunt pentru chestiuni stabile şi pe termen lung. Eu l-am auzit pe domnul Dacian Cioloş spunând că în afara alternativei care nu s-a concretizat pentru continuarea ca prim-ministru şi, în afara terminării mandatului său ca prim-ministru nu a reflectat asupra intrării într-un partid. Sunt convins că are nevoie de un timp de gândire. Ceea ce am spus noi, inclusiv în conferinţa de presă, am spus că în situaţia în care doreşte să vină în USR, uşa este deschisă. Dar, s-au terminat alegerile, începe o perioadă de construcţie, de activitate în Parlament, fiecare dintre noi are ce să facă şi, în măsura în care domnia sa va lua această decizie, uşa este deschisă'', a spus el, întrebat dacă îl invită pe Cioloş în USR.

Şi conducerea interimară a PNL a susţinut, după alegerile parlamentare, că se va discuta în interiorul partidului dacă îi vor propune premierului Dacian Cioloş să se înscrie în PNL şi cum vor colabora cu acesta.

"Vom discuta, este un aspect la care ne gândim şi voi propune să reflectăm pe viitor cum vom colabora cu Dacian Cioloş. Este un om care a avut, cel puţin pe domeniul educaţiei de care m-am ocupat, a avut nişte performanţe. Vom discuta care va fi rolul sau colaborarea cu Dacian Cioloş. Nu am discuta asta până acum", a declarat preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan, întrebată dacă îl va invita pe Dacian Cioloş să se înscrie în PNL.

Liderii din teritoriu resping, însă, acest scenariu, afirmând că asocirea cu Dacian Cioloş este o greşeală şi că PNL ar trebui să îşi caute lider în rândul membrilor de partid.

Liderul PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a afirmat că Dacian Cioloş "o greşeală", mai mulţi lideri de filiale criticând în perioada campaniei electorale asocierea partidului cu premierul în funcţie, dar şi lipsa de implicare a acestuia în campanie.

Preşedintele demisionar al PNL Alina Gorghiu l-a invitat în repetate rânduri pe Dacian Cioloş să se înscrie în PNL, atât înaintea campaniei electorale, cât şi pe parcursului acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO