Eveniment

Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc, condamnat în lipsă pentru fraudă, nu va contesta ordinul de extrădare

Autor: Mediafax

17.03.2011, 19:31 137

Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc a anunţat că nu va faceapel împotriva ordinului de extrădare emis de instanţa americanăcare a judecat cauza lui, astfel că Departamentul de Stat al SUAurmează să emită ordinul de predare efectivă a acestuia cătreautorităţile române, conform Ministerului Justiţiei citat deMediafax.

Necolaiciuc a fost reţinut de FBI în Statele Unite pentru şedereilegală, informa, în 18 iunie 2009, Poliţia Română. Necolaiciuc -urmărit pentru un prejudiciu estimat la aproximativ 50 de milioanede euro adus Companiei Naţionale de Căi Ferate - a prezentat actede identitate emise de autorităţile din Venezuela atunci când afost capturat de agenţii federali americani de la Marshals Serviceşi de cei de la Departamentul de Migrări şi Vămi.

Într-un document adresat Biroului Naţional Central Bucureşti şiSecretariatului General al Interpol (NBC Bucharest, IPSG), uninspector senior american informa, în 18 iunie, că "NecolaiciucMihai, cetăţean român, căutat în România pentru corupţie şi abuz deputere, a fost arestat de agenţii federali americani de la MarshalsService şi de cei de la Departamentul pentru Migraţie şi Vămi în 17iunie 2009, în statul Florida".

O instanţă americană a aprobat, în 2 martie, extrădarea cătreRomânia a lui Mihai Necolaiciuc, în urma cererilor formulate deautorităţile române în acest sens şi transmise autorităţiloramericane în februarie 2008 şi septembrie 2009.

Necolaiciuc ar fi putut uza de căile de atac prevăzute delegislaţia americană în materie - apel în faţa TribunaluluiDistrictual iar, în cazul în care i s-ar fi respins şi acesta, arfi putut ajunge în faţa Curţii Supreme de Justiţie a Statelor Uniteale Americii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO