Eveniment

Fondurile de pensii private obligatorii, 20 mil. euro pe luna

06.02.2008, 19:07 16

Fondurile de pensii obligatorii ar putea incasa contributii totale de 20 de milioane de euro (72 mil. lei) pe luna, colectarea urmand sa inceapa in luna mai, a declarat ieri Mariana Campeanu, presedintele Casei Nationale de Pensii si Asigurari Sociale de Stat (CNPAS). Simularea a fost facuta de CNPAS avand in vedere trei milioane de participanti si nivelul salariilor din luna septembrie 2007.
Deocamdata, doar trei milioane dintre cei aproape patru milioane de aderenti la fondurile de pensii obligatorii figurau in evidentele CNPAS cu contributii de pensii platite in luna septembrie 2007. Mai precis, sefa CNPAS a mentionat ca doar 3.059.703 de participanti dintre cei 3.991.032 care au aderat la cele 18 fonduri in cele patru luni de campanie au contributii platite (la nivelul lunii septembrie), ceea ce ar insemna, daca sistemul ar fi in plin proces de colectare, peste 931.000 de conturi goale (nealimentate de contributii de pensii).
Numarul total de conturi goale din sistem ar putea fi de circa 1,5 milioane, estimeaza Mariana Campeanu.
Loteria va avea loc la finele lunii, decizia privind procedura efectiva de redistribuire (proportionala sau egala intre fonduri) a celor 600.000 de participanti urmand sa fie luata astazi, in sedinta de guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO