Eveniment

Fondurile de investitii au vandut 33% din Rolast

10.05.2006, 00:00 20

Un pachet de aproape 33% din actiunile producatorului de piese din cauciuc Rolast Pitesti a fost transferat ieri la Bursa de Valori Bucuresti in cadrul unei tranzactii in valoare de 6,8 milioane de lei (apropape 2 mil. euro).

Conform informatiilor din piata vanzatorii au fost cele trei fonduri de investitii care controleaza in prezent peste 70% din actiunile companiei si care cautau de mai mult timp un cumparator.

Cumparatorul din tranzactiile de ieri va trebui sa lanseze o oferta publica de preluare daca va mai dori sa cumpere actiuni Rolast, Investitorii de pe Bursa avand obligatia sa lanseze o oferta publica atunci cand depasesc pragul de 33%.

"Am vandut o parte din actiunile tranzactionate ieri. Este posibil sa mai vindem daca primim o oferta buna in acest sens", a declarat Horia Manda, senior vice-president al Fondului de Investitii Romano-American, care controla inainte de aceasta tranzactie un pachet de circa 22% din actiunile companiei.

Ion Florescu, presedintele grupului Capital, din care fac parte fondurile Romanian Investment Fund si Romanian Reconstruction Ltd. nu a dorit sa faca nici un comentariu in privinta tranzactiei de ieri. Romanian Investment Fund detine circa 34% din actiunile Rolast in timp ce

In urma cu cativa ani pe piata au circulat informatii conform carora Continental si Dunlop, doi mai jucatori de pe piata produselor din cauciuc ar fi interesati de preluarea fabricii de la Pitesti, dar cele trei fonduri de investitii si-au mentinut pozitia de actionari.

Rolast nu a mers pe profit in ultimii ani, motiv pentru care managementul companiei a fost schimbat in mai multe randuri, iar actiunile au avut printre cele mai slabe evolutii de la Bursa de Valori.

Rolast a inregistrat anul trecut o pierdere de 11,8 milioane de euro (3,4 mil. euro) de aproape trei ori mai mare decat cea din perioada similara a anului trecut.

Cifra de afaceri a companiei a scazut in aceasta perioada cu aproape 30% pana la 17,5 milioane de euro.

Tranzactiile de ieri s-au realizat la 0,0675 lei/actiune, la acest pret, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 6 milioane de euro. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO