Eveniment

Fondul Naţional de Garantare a IMM-urilor a trimis către bănci 20.000 de solicitări de finanţare pentru IMM INvest, mai puţin de jumătate din totalul de cereri primite

Fondul Naţional de Garantare a IMM-urilor a trimis...

Autor: Roxana Rosu, Răzvan Botea

05.05.2020, 00:05 1311

Pe platforma IMM Invest au fost introduse 53.190 de cereri de finanţare. 20.130 de cereri au fost trimise către bănci şi pentru 26.000 de cereri s-au cerut clarificări.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNG­CIMM) a analizat 47.896 de cereri primite de la 37.089 de IMM-uri în­regis­trate în aplicaţia www. imm­invest.ro. În final,  20.139 de solicitări au fost transmise către bănci pentru a fi analizate în vederea obţinerii acordului de finanţare.

„Proiectele finanţate prin cea mai amplă şi complexă schemă de creditare, garantare şi ajutor de stat destinată IMM-urilor implementată vreodată în România, din fonduri guverna­mentale sau europene, va genera un efect semnificativ în economie prin infuzia imediată de lichiditate în ecosistemul de afaceri şi foarte important, va consolida relaţia de parteneriat între antreprenori - FNG­CIMM şi finanţatori, iar creditarea garantată va deveni, sperăm, o modalitate firească de dezvoltare a companiilor în mediul de afaceri românesc“, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO