Eveniment

Focare de coronavirus în neurochirurgia şi ortopedia din două spitale de urgenţă din Iaşi

Focare de coronavirus în neurochirurgia şi ortopedia...

Autor: Andreea Tobias

19.12.2020, 15:05 251

Şase pacienţi şi o infirmieră ai Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi au fost confirmaţi cu COVID-19. Un alt focar este la Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, cu patru pacienţi bolnavi. 

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi anunţă apariţia a două focare Covid-19 noi.

Primul este în neurochirurgia Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”. Şase pacienţi şi o infirmieră s-au infectat. Pacienţii au fost izolaţi în zona COVID, iar infirmiera acasă.

Un alt focar a fost declarat la ortopedia Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani, cu patru pacienţi contaminaţi. Pacienţii au fost izolaţi în zona COVID.

De asemenea, la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi, secţia 5 acuţi, s-a mai confirmat pozitiv încă un salariat. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv trei salariaţi şi trei pacienţi. La acelaşi institut, dar în secţia ATI, au luat virusul alţi cinci salariaţi şi doi pacienţi, în condiţiile în care anterior erau infectaţi cinci salariaţi şi doi pacienţi.

În neurologia 1 a Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” s-au mai confirmat pozitiv încă 7 salariaţi. Aici, iniţial au fost confirmaţi un salariat şi nouă pacienţi.

În secţia neurologie 2 a aceluiaşi spital s-au mai infectat încă trei pacienţi, după ce iniţial au fost confirmaţi cinci salariaţi şi cinci pacienţi, iar în neurochirurgie 2 alţi trei pacienţi s-au contaminat, după ce iniţial au fost confirmaţi pozitiv opt salariaţi şi trei pacienţi.

Tot la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, la UPU, focarul s-a extins la alţi patru angajaţi, după ce iniţial au fost confirmaţi pozitiv opt salariaţi.

La Unitatea Medico-Socială Răducănei s-au îmbolnăvit alţi 14 beneficiari şi şapte salariaţi, iniţial fiind confirmaţi pozitiv 15 salariaţi şi 16 beneficiari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO