Eveniment

Focar de COVID-19 la două centre din Paşcani. 39 de copii confirmaţi pozitiv

Focar de COVID-19 la două centre din Paşcani. 39 de...

Autor: Ilinca Nazarie

24.06.2020, 20:29 2009

Este focar de coronavirus la două centre de copii din Paşcani, unde 39 de copii au fost confirmaţi pozitiv. La sfârşitul săptămânii  trecute au fost confirmate 16 cazuri în rândul angajaţilor. Copiii sunt asimptomatici şi au fost separaţi de cei care nu sunt bolnavi.

Un nou focar de infectare cu noul coronavirus este în două centre de asistenţă socială ale DGASPC Iaşi.

"Sunt copii din aceleaşi centre unde au fost şi angajaţi confirmaţi. Sunt 21 într-un centru şi 18 într-un centru", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Florin Ion, directorul DGASPC Iaşi.

Întrebat dacă aceştia au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, Florin Ion a explicat că situaţia este "evaluată împreună cu reprezentanţii DSP" şi că urmează să se ia o decizie.

16 angajaţi de la cele două centre au fost diagnosticaţi sâmbătă dimineaţă, în urma testării, iar atunci conducerea DGASPC anunţa că minorii vor fi testaţi în cursul acestei săptămâni.

"Sunt copii care nu au ieşit din luna martie din centru. Ceilalţi copii, cei care nu sunt confirmaţi, au fost separaţi, la unul dintre centre sunt 3 căsuţe de tip familial, s-au separat deja copiii, iar la Centrul Sfântul Neculai s-au separat pe etaje", a explicat Florin Ion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO