Eveniment

Focar de COVID-19 la Cluj: 15 persoane au fost testate pozitiv după participarea la o adunare religioasă

Focar de COVID-19 la Cluj: 15 persoane au fost testate...

Autor: Vasile Magradean

21.07.2020, 09:32 640

Un focar de COVID-19 a fost descoperit în oraşul Turda, judeţul Cluj, unde 15 persoane au fost depistate cu coronavirus.

Primarul Cristian Matei anunţă că focarul a fost localizat doar într-o comunitate de pe strada Margaretelor.

Toate persoanele depistate pozitiv au participat săptămâna trecută la o adunare religioasă care a avut loc pe acea stradă, astfel că s-a dispus şi dezinfectarea sălii în care a avut loc adunarea.

„Recomandăm cetăţenilor să evite contactul cu această zonă şi să respecte cu stricteţe măsurile de igienă şi de distanţare socială. Este important ca populaţia să înţeleagă că ne confruntăm cu un real pericol şi luăm toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea virusului în alte zone din oraş”, a spus primarul.

Poliţia patrulează permanent în zonă, iar asistentul social, asistentul comunitar şi mediatorul sanitar sunt în teren, în mijlocul comunităţii.

Se fac în continuare teste la toate persoanele care au avut contact cu cei depistaţi pozitiv şi este în curs o anchetă epidemiologică a DSP Cluj.

Toţi membrii comunităţii de pe strada Margaretelor au primit gratuit măşti de protecţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO