Eveniment

Focar de coronavirus la un centru de batrâni din Prahova: peste 70 de cazuri confirmate

Focar de coronavirus la un centru de batrâni din...

Autor: Daniel Lazar

27.06.2020, 00:00 19000

Pentru prima dată de la declanşarea pandemiei, în judeţul Prahova apare un focar de coronavirus, la un centru de îngrijire bătrâni din comuna Izvoarele, acolo unde au fost confirmate 21 de cazuri ale angajaţilor şi alte 52 ale beneficiarilor.

Pe data de 23 iunie au existat câteva suspiciuni în rândul beneficiarilor, iar conducerea unităţii respective a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Prahova care a decis testarea imediată atât a întregului personal (34 de angajaţi), cât şi persoanelor internate aici (68 de beneficiari). Dintre cele 34 de probe prelevate cadrelor care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor, 21 au fost pozitive, joi seara fiind confirmate încă 52 de cazuri la căminul de bătrâni din comuna prahoveană Izvoarele. Până acum niciunul nu are simptome, fiind aşteaptă o decizie cu privire la persoanele confirmate, ele fiind în acest moment în centru.

Până joi, 25 iunie, în Prahova au fost confirmate 277 de cazuri şi până în prezent, opt au decedat, iar 105 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi. Azi a fost înregistrat cel mai mare număr noi de cazuri de infectare cu noul coronavirus în 24 de ore din ultimele două luni, Grupul de Comunicare Stategică anunţând 340 de cazuri.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO