Eveniment

FMI recomanda reducerea deficitului bugetar

01.10.2004, 00:00 10

Romania trebuie sa continue consolidarea fiscala si politica salariala stricta in sectorul de stat, dar si masurile de temperare a cresterii creditelor si intarirea supravegherii bancare, pentru a face fata vulnerabilitatilor externe, se arata intr-un raport al Fondului Monetar International (FMI).
Potrivit raportului semianual al FMI privind perspectivele economice mondiale, Romania trebuie sa ajusteze in continuare preturile la energie.
De asemenea, exista posibilitati semnificative de imbunatatire a mediului de afaceri, inclusiv prin accelerarea privatizarii, reforma pietei muncii si imbunatatirea capacitatii administrative.
Documentul mentioneaza ca Romania si Bulgaria au inregistrat cresteri robuste ale productiei si cererii interne, sustinute de avansul rapid al creditarii, evolutii acompaniate insa de majorarea deficitului de cont curent.
Institutia financiara internationala prognozeaza pentru Romania o crestere economica de 5% in acest an si in 2005. Inflatia medie anuala este estimata la 11,5% in 2004 si 7,2% anul viitor, in vreme ce deficitul de cont curent va atinge 5,2% din PIB in 2004 si va creste cu 0,1 puncte in 2005. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO