Eveniment

FMI: Aveti un program realist de convergenta cu UE

18.06.2007, 17:34 13

Guvernul a pregatit un program realist de convergenta a Romaniei cu UE, identificand in mod corect importanta acestui factor, se arata intr-un material redactat de Fondul Monetar International (FMI).
"Pentru a-si atinge obiectivul legat de adoptarea monedei europene, Romania va trebui sa accelereze agenda reformelor structurale. Prioritatile includ eficientizarea serviciilor publice, accelerarea privatizarilor in sectorul energetic, cresterea fortei de munca, crearea de noi locuri de munca si reducerea coruptiei, imbunatatind astfel mediul de afaceri", arata documentul FMI.
Expertii Fondului sunt de parere ca eforturile Romaniei de "a prinde din urma" statele bogate din UE va fi impulsionat de resursele financiare venite din partea Uniunii.
Fondurile post-aderare, utilizate integral, ar putea reprezenta un aport anual de 3-5% din PIB in perioada 2007-2014.
"Statutul de membru reprezinta o oportunitate imensa pentru Romania. In acelasi timp insa, politicile tarii vor fi puse la incercare. Avand in vedere diferentele semnificative ale nivelului de trai dintre Romania si partenerii mai bogati din UE, nu exista loc pentru complezenta", mai precizeaza expertii Fondului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO