Eveniment

FMI a aprobat evaluarea acordului cu România şi va acorda a şaptea tranşă de 900 mil. euro

08.01.2011, 08:23 28

Board-ul FMI a aprobat, vineri, a şasea evaluare a acordului cuRomânia şi scrisoarea suplimentară, astfel că instituţia va acordacea de-a şaptea tranşă din împrumut, de aproximativ 900 de milioanede euro, bani care vor fi viraţi, cel mai probabil luni, în contulBăncii Naţionale a României (BNR).

Informaţia privind aprobarea tranşei a fost confirmată pentruMEDIAFAX de reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

O misiune comună a FMI şi a Comisiei Europene s-a aflat lafinele lunii octombrie la Bucureşti pentru revizuirea acordului cuRomânia şi a evaluat modul în care au fost îndeplinite criteriilede performanţă stabilite pentru finele lunii septembrie.

Acordarea tranşei trebuia discutată iniţial în board-ul FMI lajumătatea lunii decembrie, însă a fost amânată pentru luna ianuariedeoarece nu au fost aprobate la timp legea salarizării, bugetul pe2011 şi reforma pensiilor.

O nouă misiune FMI va veni la Bucureşti pe data de 25 ianuariepentru a evalua îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimultrimestru al acestui an şi discuţii privind un nou acord, de tippreventiv. Ultima evaluare a acordului va avea loc în perioadaaprilie-mai, când vor fi analizate criteriile agreate pentru primultrimestru şi vor fi definitivaţi parametrii finali ai nouluiaranjament. Citiţi mai mult despre acordul României cu FMI pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO