Eveniment

Florin Cîţu trage linie: Ministerele care nu fac reformă nu vor primi bani la rectificare

Florin Cîţu trage linie: Ministerele care nu fac...

Autor: Dorin Oancea

25.05.2021, 09:29 3254

Premierul Florin Cîţu a anunţat că nu a primit până acum, din partea ministerelor, planuri de restructuare şi reducere a cheltuielilor de presonal. „Am cerut miniştrilor să facă reformă în propria ogradă. Poţi începe cu o reorganizare simplă”, a spus Cîţu la Radio Guerilla. 

Cîţu a invocat reorganizarea pe care a făcut-o la Ministerul Finanţelor, anul trecut. „Este complicat, pentru că oamenii care sunt acolo îşi vor apăra interesele...Sunt tot felul de avize. Dar dacă vrei se poate. Anul trecut am reuşit la Ministerul Finanţelor să reduc numărul de directori generali. Asta înseamnă şi economii la buget”, a spus premierul.

Cîţu a vorbit şi despre reforma companiilor de stat. „În buget am inclus bani pentru companiile cu pierderi, presupunând că vor face reformă şi vor reduce cheltuielile. Suntem în luna iunie în curând şi nu s-a făcut aşa ceva. Le spun colegilor din Guvern că nu vor primi acei bani la rectificare pentru a avea cheltuielile până la finalul anului acoperite. Dacă nu fac reformă”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO