Eveniment

Florin Cîţu se luptă cu moţiunea de cenzură: Premierul a sesizat CCR în privinţa moţiunii de cenzură USR PLUS - AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal

Florin Cîţu se luptă cu moţiunea de cenzură:...

Autor: Laura Buciu

08.09.2021, 11:11 85

Premierul Florin Cîţu anunţă, miercuri, că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională a României în privinţa moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, după şedinţa internă a PNL, că Guvernul va sesiza CCR pentru a se asigura că sunt respectate procedurile.

„Noi ce am văzut şi ce am primit, semnături în fotocopie, este inadmisibil. Curtea Constituţională e singura care poate spune dacă s-a respectat legea”, a declarat Florin Cîţu.

„Pot retrage moţiunea şi să discutăm cu toţii”, a adăugat premierul.

Potrivit acestuia, dacă CCR va spune că moţiunea a fost depusă legal, „procedurile curg” în continuare.

Moţiunea de cenzură semnată de parlamentari ai AUR şi USR PLUS a fost transmisă, marţi, Guvernului, chiar de către Ludovic Orban, care este şi preşedintele PNL.

Joi, urma să fie citită în plenul reunit al Parlamentului.

El a citat, marţi, după şedinţa BPR care nu a avut cvorum, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia „împiedicarea prezentării şi refuzul de a dezbate o moţiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituţiei întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilităţii Opoziţiei parlamentare de a cenzura şi controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”.

Hotărârea CCR precizează că moţiunea de cenzură trebuie citită în termen de 5 zile, iar aceasta a fost depusă vineri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO