Eveniment

Florin Cîţu înainte de întâlnirea cu USR: Mergem cu mandat de guvernare în jurul PNL

Florin Cîţu înainte de întâlnirea cu USR: Mergem cu...

Autor: Andreea Tobias

03.11.2021, 12:53 59

„Mergem cu mandat de guvernare în jurul Partidului Naţional Liberal, ceea ce înseamnă premier de la PNL”, spune Florin Cîţu înaintea negocierilor cu USR. Preşedintele PNL adaugă că matematic, un guvern cu USR are voturile necesare pentru a trece. 

Florin Cîţu a spus, miercuri, că a fost flexibilizat mandatul şi PNL discută cu forţele democratice din Parlamentul României.

Întrebat dacă va accepta să nu mai fie premier, Cîţu a spus: „De ce această întrebare? Până la urmă este o discuţie despre principii. Este un pas important făcut din partea noastră, nu abdicăm de la programul de guvernare. Toate principiile liberale sunt pe masă, restul discutăm”.

În ce priveşte acceptarea aceloraşi miniştri care au fost în timpul Guvernului Cîţu, fostul premier spune doar „mergem să discutăm”.

Întrebat dacă matematic are şanse să treacă de Parlament coaliţia cu USR, având în vedere că PNL a pierdut voturile lui Ludovic Orban, preşedintele PNL spune: „avem voturi necesare pentru a trece acest guvern, de aceea mergem să discutăm cu colegii noştri”.

Cîţu a adăugat că PNL va discuta şi cu Partidul Social Democrat, dar cu acelaşi mandat: „avem obiective clare în programul de guvernare de la care nu abdicăm. Mergem cu mandat de guvernare în jurul Partidului Naţional Liberal, ceea ce înseamnă premier de la Partidul Naţional Liberal”.

Mai departe, întrebat dacă se aşteaptă la un rezultat după aceste negocieri sau se aşteaptă să dureze mai mult, Cîţu a răspuns: „trebuie să dureze exact cât este nevoie pentru a avea o stabilitate şi un guvern care să treacă România prin această perioadă”.

La final, preşedintele PNL a declarat că a discutat şi cu preşedintele Klaus Iohannis, dar a refuzat să spună care a fost concluzia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO