Eveniment

Florin Cîţu, despre proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal: Eliminarea supra-accizei şi impozitării contractelor part-time au un impact de 4 mld. lei

Florin Cîţu, despre proiectul de lege care vizează...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

09.12.2019, 16:31 2188

Eliminarea supra-accizei la carburanţi şi a supra-impozitării contractelor de muncă part-time au un impact bugetar de 4 miliarde de lei, a anunţat, luni, ministrul Finanţelor Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

"Proiectul de lege care a trecut de Parlament cu eliminarea supraaccizei şi cel cu supraimpozitarea contractelor part-time au un impact bugetar de 4 miliarde de lei", a precizat Cîţu.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, 4 decembrie, în calitate de for decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor part-time.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a afirmat, tot miercuri, că, începând cu 1 ianuarie 2020, odată cu eliminarea supraaccizei la carburanţi, românii vor plăti, în medie, cu 20 de lei mai puţin la un plin de combustibil de 60 de litri.

Premierul Ludovic Orban a declarat ulterior că este convins că eliminarea supraaccizei pe carburanţi va genera o creştere în consumul din economia naţională iar astfel bugetul statului va beneficia de măsura respectivă. Premierul consideră că reducerea accizei va duce la micşorarea inflaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO