Eveniment

Florin Cîţu capitulează cu o zi înainte de moţiune: Cred că va fi o propunere de premier de la PSD

Florin Cîţu capitulează cu o zi înainte de moţiune:...

Autor: Laura Buciu

04.10.2021, 12:46 2028

Premierul Florin Cîţu pare pregătit să pice Guvernul la moţiunea de cenzură de marţi. El a spus, luni, după şedinţa BEX, că toate scenariile sunt pe masă şi crede că PSD va vebi cu o propunere de premier, care va fi susţinută de USR şi AUR. Toţi parlamentarii PNL participă la moţiune.

Premierul Florin Cîţu a spus că toţi parlamentarii PNL vor participa la moţiunea de marţi, dar nu vor vota, aceasta fiind decizia luată în şedinţa BEX a PNL.

Întrebat de jurnalişti ce va face dacă va trrece moţiunea, preşedintele PNL, Florin Cîţu a spus că toate scenariile sunt pe masă.

„De mâine (marţi - n.r.), dacă trece această moţiune, toate scenariile sunt pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliţie condusă de PSD, înţeleg, USR – PSD – AUR, dacă au un plan. Eu sper că nu doar vor să dea jos Guvernul şi după aceea să se uite cum ţara rămâne în haos. Vom vedea ce propunere vine de la această nouă majoritate şi ne vom face strategia în funcţie de aceasta”, a spus Cîţu.

Acesta crede că PSD va veni cu o propunere de premier.

„Eu cred că va fi totuşi o propunere a PSD, susţinută de USR şi AUR pentru premier. Vom vedea”, a mai spus Cîţu.

PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu”, care va fi votată marţi.

Premierul Florin Cîţu a apreciat joi seara că are şanse mai mari de 50% ca Guvernul să supravieţuiască moţiunii de cenzură de marţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO