Eveniment

Florin Cîţu: Bufferul Guvernului este mai mare acum decât era când am venit la Ministerul Finanţelor. Sunt miliarde de euro

Florin Cîţu: Bufferul Guvernului este mai mare acum...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

09.12.2019, 16:45 881

Bufferul Guvernului, stocul guvernamental de rezervă în valută, este de câteva miliarde de euro, a precizat luni, ministrul Finanţelor Florin Cîţu, în cadrul unei conferinţe de presă. El nu a vrut să spună exact cât are Guvernul în rezervă valutară.

"Bufferul de la Finanţe este la un nivel optim. Sunt miliarde de euro, este mai mare decât era când am venit eu aici, acum o lună de zile", a declarat Florin Cîţu.

România are o rezervă suficientă pentru a face faţă oricăror presiuni asupra finanţării sau asupra cursului de schimb, a declarat săptămâna trecută, la Bruxelles, ministrul Finanţelor Florin Cîţu, într-un interviu acordat Bloomberg.

Totodată, ministrul Finanţelor a mai precizat luni că tranzacţia Banca Românească-Exim Bank este sub evaluarea sa în prezent şi că ea ar putea fi finalizată după sărbători.

"Tranzacţia Banca Românească-Exim Bank este sub evaluarea mea în acest moment. Şi o să dau… Consiliul Concurenţei mi se pare că a dat aviz, BNR nu a dat încă aviz, dar este sub evaluarea mea", a precizat Cîţu.

În ceea ce priveşte programul emisiunilor de titluri suverane pentru populaţie, el a spus că doreşte ca programul să fie "mai flexibil" în 2020 şi că nu are în vedere la acest moment facilitarea tranzacţionării pe bursă a titlurilor de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO