Eveniment

Florin Cîţiu a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS la Cotroceni. Explicaţia: Am vrut să-i scot eu din ridicol pe colegi

Florin Cîţiu a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS...

Autor: Cosmin Pirv

08.09.2021, 11:23 48

Premierul Florin Cîţu a spus miercuri că a trimis la Palatul Cotroceni demisiile miniştrilor USR PLUS pentru că „am vrut să-i scot eu din ridicol pe colegii de la USR, să nu aibă moţiune depusă împotriva propriilor oameni”.

„Am trimis acele decizii astăzi (joi- n.r.) la preşedinte pentru că am vrut să-i scot eu din ridicol pe colegii de la USR, să nu aibă moţiune depusă împotriva propriilor oameni. Nu se poate ca un palamentar să depună moţiune împotriva sa. Dragnea a făcut acest lucru, i-am scos eu din ridicol, am acceptat demisiile şi astăzi vor să depună o moţiune, care este împotriva propriului guvern, dar cel puţin ei nu mai sunt în Guvern”, a declarat Florin Cîţu.

Acesta susţine că PNL nu poate fi şantajat: „Când te aliezi cu inamicul, duşmanul, adversarul PNL numărul 1, PSD, şi vrei să dai jos un guvern PNL, lucrurile se complică”.

Premierul spune că există cale de rezolvare a conflictului în continuare: „Se pot retrage semnăturile celor de la USR de pe aceasă moţiune în care s-au aliat cu AUR şi cu PSD”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO